Info

Non Food, dat zijn vijf mannen met passie voor muziek en feesten.
Met volle overtuiging spelen zij bekende rocknummers van nationale en
internationale artiesten van de jaren 60 tot en met de jaren 10.
Rock voert de boventoon maar het repertoire bestaat ook uit verrassende 
nummers die regelmatig in het 'Non Food rock jasje' zijn gegoten.

Ze geven je een complete show met licht en geluid.
Of het gaat om een kroeg, schuur, zaal of feesttent, het dak gaat eraf.

Wil jij een avond lekker rocken?

Kom naar de mannen van NON FOOD!

 

Hieronder staat een verslag van het spelen op een bruiloft tijdens een weekendje in de buurt van Bremerhaven (Dld). Een bijzonder weekendje voor ons..

Wat een weekend hebben we achter de rug!

Zaterdag vertrokken we om 09.00 uur richting Bremerhaven (Dld). Om 13.00 uur zijn we gearriveerd bij een feesttent op een stuk grond extreem ver weg van de bewoonde wereld. Onvoorstelbaar dat daar mensen wonen die zin hebben in een feestje. Eerst de boel maar eens opbouwen en aansluitend de huwelijksbezegening in de tuin meemaken. Als we het publiek zo zien, kon het nog wel eens moeilijk worden om ze in beweging te krijgen.

Laten we eerst maar eens een fles Jack Daniels uit de kast van de gastheer plukken en wat vlees bij de "Grillmeister" halen en naar binnen werken. Dan hebben we er in ieder geval nog iets aan gehad om hier naartoe te rijden. Om 21.00 uur stappen we het podium op om te beginnen. De bruidstafel moet nog opzij maar dat komt vast wel een keer als ze doorhebben dat we staan te spelen. En dat duurde niet lang. Halverwege het eerste nummer was de bruidstafel opzij gezet en stonden er al 25 man te dansen. Wauw, wat een begin! Als ze dat maar de hele avond volhouden...

En dat deden ze! Wat een feest hebben we er met z'n allen van gemaakt. Het werd alsmaar gekker en gekker. Een feest om echt nooit meer te vergeten. We hebben staan te trappen, meppen, plukken, joelen, schreeuwen en weet ik veel wat allemaal nog meer wat we met onze instrumenten deden, maar om 02:00 uur konden we echt niet meer. De pijn in onze rug en vingers liet het niet meer toe. Dan maar buiten lekker bij het kampvuur wat bijkomen onder het genot van wat Jägermeister en andere Schnaps. Dat doet wonderen en na een uurtje hebben we toch maar weer een gitaar en tamboerijn uit de bus gepakt om wat muziek te maken rondom het vuur. Na een paar minuten (of was het een paar uur?) werd het al licht en ging om 05.00 de laatste gast én de bruid naar huis. Daar zit je dan helemaal alleen tussen alle bende als Nederlandse band in het Noorden van Duitsland.Tijd voor ons om de bus in te stappen en onze chauffeur Jos ons naar het hotel te laten brengen. Onderweg komen we nog wat hooibalen tegen die (waarschijnlijk door een vonk uit de uitlaat of zo ;-)) wel heel erg makkelijk in de fik vlogen. Die hebben we maar gecontroleerd laten uitbranden en ondertussen gauw nog even een aantal vreugdedanspassen geoefend om daarna weer verder op pad te gaan. Onderweg zien we nog een blouse van 1 van de gasten midden op de weg liggen. Geen flauw idee wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Hopelijk is alles goed met Jimmy en zijn 2 Eritrese vrienden. Ze waren door de drank en het springen wel heel erg in een andere wereld terecht gekomen.

Op onze kamer aangekomen, denken we dat we in ons bed zijn gestapt, want daar werden we de volgende ochtend in ieder geval wel wakker. Om 10.00 uur hebben we gauw even een ontbijt en wat koffie naar binnen gewerkt en zijn we weer terug naar de tent gereden om de apparatuur in de bus te pakken. Na een rit van 4 uur nemen we afscheid van elkaar en zitten we de rest van de dag thuis nog wat voor ons uit te staren, al denkend aan wat voor moois er allemaal gebeurd is. De foto's en filmpjes die we elkaar sturen, maken de herinneringen alleen nog maar mooier...

© 2024 NON FOOD BAND
privacy policy
Contactinfo